Ben je (al dan niet startende) ZP-er (Zelfstandig Professional) of eenpitter, of werk je bij een commerciële organisatie? Ben je op zoek naar hoe je Social Media kan inzetten voor je Merk of je Personal Branding? Voor je sales of je customer service? Wil je weten hoe je met social media en online netwerken meer klanten kunt vinden en meer geld kan verdienen? Zoek je iemand die een lezing kan geven voor de vereniging van paperclip-inkopers?

Dan help ik je niet

Tot en met 2010 hield ik de tweede vrijdag van de maand spreekuurdag voor mensen die niet in mijn doelgroep zitten of waar mijn diensten aanbod niet bij aansloot. (En daarna lekker door naar Naamlooz). Ook liet ik me nog wel eens strikken om op een ander moment, verder weg af te spreken. Dat was best leuk, en eerlijk gezegd ook wel eens helemaal niet. Ik leerde allemaal mensen kennen die dingen doen die ik niet kan of wil en waar ik dus weer allerlei andere mensen aan door kon verbinden. Ook werden er vaak verkooppraatjes tegen me afgestoken door mensen die zeiden “kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen”. Daar was niets “elkaars” aan… dat moge duidelijk zijn.

Maar goed, dat spreek uur: ik deed dat omdat er nog niet zoveel mensen waren die wisten hoe je social media gebruikt, niet zo heel veel mensen met een groot en divers netwerk die dat vrijelijk willen delen met anderen. En omdat ik vind dat mensen die een droom hebben, daarbij geholpen moeten worden.

Maar dat is nu allemaal helemaal anders!

Er zijn zo ongelooflijk veel hele goede experts en events waar jij heel goed geholpen kan worden met bovenstaande vragen. Mensen die dáár helemaal warm voor lopen, die veel weten, veel ervaring hebben, een groot netwerk hebben en superenthousiast zijn. Hier noem ik er een paar.

Evenementen die jouw bedrijf of idee een enorme boost geven (gegarandeerd!)

Mensen die jou kunnen helpen

bij branding vraagstukken, social media marketing, het inrichten van blogs, twitteraccounts, facebook pagina’s, trainingen, workshops, lezingen.

 • Rebecca Kanne: Personal branding, social media strategie en imago advies / building. Een kanjer van een daadkrachtige, snelle vrouw. Werkt voor zp-ers, ondernemers en organisaties.
 • Kees Romkes: analyse, strategie, workshops. Rustig, weloverwogen en zorgvuldig. Werkt vooral voor ondernemingen en organisaties.
 • Simone Levie: helpt met Social Medium bedrijven en ondernemers aan een integrale social media strategie. Inclusief webdesign en -bouw. Sterk in hulp bij Faceboek en Prezi trainingen. Brede doelgroep.
 • Erno Hannink: klanten krijgen via social media (LinkedIn, Twitter, Facebook). Schreef het boek “Laat de klant naar jou komen” Levert ook de technologie en hulp bij nieuwsbrieven. Sterke focus op zelfstandig ondernemers.
 • Laura Babeliowsky: absoluut onovertroffen, haar Get Clients Now programma. Ik werkte twee jaar geleden met haar samen, we gaven blogcursussen voor zelfstandig professionals. Abonneer je op haar nieuwsbrief! Sterke focus op zelfstandig professionals.
 • Paulus Veltman: schreef de handleiding Twitter voor beginners, geeft presentaties, workshops, lezingen en advies. Brede focus.
 • De Padvinders: focus op slimmer werken, maar ze kunnen ook helpen bij sociale media.
 • Frank Meeuwsen: mede-oprichter van Lifehacking.nl (samen met Martijn Aslander en mijzelf). Workshops, inspiratie, strategie. Top of the bill, ook voor grote online branding vraagstukken en campagnes.
 • Sigrid van der Hoeven: internet consultant met specialiteit Social Media.
 • Hedwyg van Groenendaal: Prezi trainingen!
 • Niels Schuddeboom: innovatie en zorg 2.0. Lezingen, persoonlijk advies en sparringsessies.
 • Juul Martin: de ultieme waarmaker. Kijk vooral even naar zijn techniek voor zelfcoaching: de Boom.
 • Sander Datema: voor training en coaching als je wilt leren subliem te presenteren.
 • Jaap van ‘t Kruis: er gaat niets boven het vertellen van je verhaal in videoformaat.

Hulp bij slimmer werken en lifehacking

Slim omgaan met e-mail en informatiestromen. Het inrichten van je digitale werkplek. Getting Things Done.

Diverse hulp

 • Rutger Hensel: website bouw en hosting. Dit is de enige websitebouwer die ik altijd voor de volle 100% kan aanbevelen. Betrouwbaar, snel en binnen budget. Meedenken en vrijwel 24/7 service. Serverpark op zonne-energie. Gespecialiseerde WordPress hosting is ook mogelijk. Hij kan het hele traject voor je coordineren, van ontwerp tot implementatie. Zijn tarieven zijn alleszins redelijk.
 • Ineke Hilhorst: eigenlijk ben je vrijwel helemaal geslaagd. Alleen op één aspect loop je rond met een grote vraag, kun je niet verder, weet je niet hoe je de eerste stap kan zetten. Een reading (ja, energiedingen en aura’s enzo) helpt zowel individuen als teams om weer verder te kunnen. Ze geeft ook workshops: succesvol ondernemen vanuit je hart. Een mooi, integer en krachtig mens.
 • Chantal Koster: Focus ligt op het (her-) inrichten van werkomgeving, kantoor, pand of werkplek om creativiteit, energie en productiviteit te stimuleren. Kan je ook nog hele goede gesprekken verwachten ook.
 • Jasper Jobse: systemisch werk voor ondernemers. De methodiek van familieopstellingen toegepast op ondernemingsvraagstukken. Krachtig spul. Zijn coaching (met o.a. ondernemers als klantgroep) is ook niet verkeerd.

Ben ik iemand vergeten?

Als je iemand kent of bent die ook heel erg goed is, zeg het dan even in de comments. Ik zet ze hier niet tussen, want dit is wat er als eerste in mijn hoofd opkomt, en waar ik zelf positieve ervaringen mee heb. Maar nogmaals, het staat je vrij om een bericht in de comments achter te laten. 

En wat ga ik nou dan doen?

Wat ik altijd al deed: ik kies ervoor om uitsluitend voor maatschappelijke organisaties / projecten en overheden te werken. En dan vooral in de strategische hoek.

 • Omdat ik dat het leukste vind
 • Omdat ik dan met de inhoud bezig kan zijn
 • Omdat ik daar vragen tegenkom die me prikkelen
 • Omdat ik dan met thema’s kan werken die mij raken
 • Omdat ik daar vaak mag pionieren en innoveren en dus zelf ook nog wat leer
 • Omdat ik moet kiezen, anders is het teveel

Als je écht per sé even met me wilt sparren, mail me dan voor een afspraak voor een Skype spreekuur. Of probeer me te tackelen op Naamlooz Amsterdam, want daar blijf ik naartoe gaan.