Af en toe spoelt er een golf(je) door de blogosphere waarbij bloggers iets aan elkaar doorgeven of samen doen. Een rondreizende blog carnival bijvoorbeeld, of wat vroeger het ‘stokje doorgeven’ heette, of ‘blog tipping‘. Deze doorgeef acties kunnen voor de bezoeker een leuke, tijdrovende zwerftocht langs de weblogs veroorzaken. Ook leuk is om zoiets langzaam te zien groeien, een ‘kantelpunt‘ te zien bereiken en de ‘linklove’ die ermee samenhangt.

En nu is het Tag You! Online tikkertje. Ik kreeg hem van Huub, moet nu 5 onbekende feiten over mezelf vertellen en mag hem straks weer doorgeven aan 5 anderen. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik eerst niet zoveel zin had. Ik kom al haast niet meer aan relevante blog artikelen toe, laat staan zoiets. Maar het is Huub, die ik overal zie terugkomen met relevante reacties, waardevolle input en meedenk acties. Huub die de toffe tenten in Rotterdam op een rijtje zet. En vanmorgen via de mail mij erop wees dat de middenkolom van mijn weblog al een tijdje ‘kapot’ is. Dus Huub, omdat JIJ het bent! (En om te testen of mijn middenkolom dan terugkomt)

  1. toen ik weer voor mezelf begon begin 2005, wilde ik even niets met internet te maken hebben. Ik was erop uitgekeken.
  2. geen idee waarom, maar ik ben helemaal dol op Klippers. Van die oude zeilschepen met een puntige kop. Niet op Tjalken, die hebben een bolle kop. Klippers.
  3. heb in mijn jeugd gefietscrossd, en met de buurtkinderen een eigen fietscross terrein gescoord bij de Gemeente. Toen hebben we helemaal zelf een fietscrossbaan gebouwd. Ik reed ook paard en was hockeykeeper.
  4. Ik bestuur een tram… angstig ik heb een dag les gehad in het rijden op een Tram. Een GTL-8, in Den Haag. En bij de opening van de nieuwe tramtunnel aldaar, heb ik de tweede tram door de tunnel heen gereden. Dat is het aller engste wat ik ooit gedaan heb. (Aardig wat mensen weten dit, maar ik vind het leuk om over op te scheppen)
  5. ik ben dol op auto’s. Dit komt door Rob Dijkstra, de vader van een jeugdvriendje. Ik was daar kind aan huis en hij was autocoureur en reed motor. Het hele huis stond vol met brommers, motoren en auto’s. En dan mocht ik in de garage zitten terwijl hij sleutelde en dan gaf hij me onderdelen om schoon te maken en in alle stilte deden we dat. De beo Nero hield ons gezelschap (die praatte wél). Niet verwonderlijk dat ik meteen viel voor de titel ‘Zen and the art of motorcycle maintenance’ toen dat boek in de winkels lag trouwens.

Bloggers aan wie ik het stokkie doorgeef… (geen vijf… sorry)
Laura.
Lykle.
Petra.