Weten jullie van die kras over de hele zijkant van mijn dropje van een Kia Picanto? De schade expert zei dat het overduidelijk vandalisme was. Twee krassen, boven elkaar, over de hele lengte maar niet parallel. Rapalje, schorriemorrie, geteisem, doerakken, schavuiten (dankjewel Dorrith)!

De verzekeringstussenpersoon die mij net heeft helpen overstappen naar allemaal andere verzekeraars vertelde me dat mijn no-claim korting gaat dalen en dat me dat over de loop van de komende 5 jaar in totaal 816 euro aan extra premie gaat kosten.
De schade hersteller vertelde me dat het herstellen boven de 1000 euro uit zou komen. Da’s meer dan die 816 dus ik besloot te herstellen.

Schade hersteller ABS uit Nijmegen zegt “mevrouw, u mag een vervangende auto”. Ik grap: “nou, alleen als het een Porsche is”.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik kreeg zonder extra kosten een porsche boxster uit 2001 onder mijn reetje, ze vroegen nog of ik het erg vond als ik mijn kia een weekend kwijt zou zijn. Ik moest daar even over nadenken. NOT! :-D

Dus van ‘t weekend heb ik wat gecruised in die stoere bak en ja, het is wel echt een auto auto. Boel power onder de klep, makkiedekakkie even versnellen. Niet vergeten dat de kilometerteller Miles/uur aangeeft en niet Kilometers per uur. Leuk leuk. En hij heeft sproeiertjes voor de koplampen. Erg Schattig.

Maar onder de streep: het is en blijft gewoon een auto. En toen ik vanaaf weer in mijn kiaatje stapte voelde het als thuiskomen. Hij blinkt weer als een zonnestraal gevangen in een druppel ochtenddauw en de mensen van ABS hebben ook de binnenkant weer laten glimmen dat het een lust heeft.

Het rijden in een Porsche kan dus van mijn bucket list af. Het bezitten ervan stond er al nooit op. En een verzoek aan vandalen: als je nog eens zo’n streek flikt, doe het dan in de zomer, dan kan ik tenminste de kap open doen. Eikels!

Reader Interactions

Comments