Joehoe! De beste wensen nog voor een heel nieuw decennium! Het eerste goede nieuws van dit jaar is: 30 januari gaat door! Er zijn méér dan voldoende deelnemers dan wat wij als minimum bedacht hadden. Een kijkje op de deelnemerslijst stemde mij zeer vrolijk. De diversiteit is giga. En dat draagt bij aan de creativiteit en inspiratie, dat weet elke facilitator. Deelnemers uit het hele land, en uit veel verschillende soorten werkend leven. Zelfstandig, binnen het bedrijfsleven, van bij de overheid of non-profit.

Het tweede goede nieuws is: er kunnen er ook nog meer bij. Geef je dus gauw op als je nog twijfelde. Of, als je je al opgegeven hebt, ken je nog mensen wiens aanwezigheid deze dag nog verder kan verrijken?

Waar ging het ook alweer over? Over deze vraag: hoe krijg je mensen in organisaties in beweging naar een gedragen uitkomst als je niet direct de leiding over hen hebt? Hoe vullen we dit in? Met jullie. Wij geloven dat de wijsheid die nodig is om aan een vraagstuk te werken, in de groep besloten is. Daarom kiezen we voor Open Space als fundament onder deze bijeenkomst. We werken samen aan jullie vragen, aan wat er echt bij ons allemaal leeft, en delen elkaar’s ervaringen en inspiratie. En daarnaast is het ook leuk en gezellig!

Marjolijn maakte een mooie video waarin ze wat meer vertelt over het onderwerp van de dag en de aanpak. Die vatte ze ook nog even leuk samen in een infographic.